RAIS og miljøet …

Alle RAIS-ovnene er godkjente av det nordiske miljømerket Svanen.

Hensynet til natur og klima har alltid hatt høyeste prioritet hos Rais, og vi var blant de første til å svanemerke alle ovnene våre.

Men våre nyeste vedovner og innsatser oppfyller strengere krav til effektivitet og utledning av restpartikler enn svanemerke krever - og RAIS-ovnene anses i utlandet for å være et miljømessig forbilde.

Vi arbeider fortsatt med å utvikle og optimere forbrenningen - bl.a. i samarbeid med Aalborg Universitet og Teknologisk Institut i Danmark. Rais har, som foregangsbedrift i bransjen, satt listen høyere år for år når det gjelder miljøkravene som kan stilles til moderne vedovner.

Vi kaller dem CO2-nøytrale fordi mengden av CO2 ved korrekt bruk tilsvarer den mengde CO2 som treet ville ha avgitt under forråtnelse i skogen.

 

Men Rais er gått langt videre, og har virkningsgrader på opptil 80 %.


 

 

Miljøriktig fyring

Se video

De flotte tallene for brenselverdien og restpartiklene forutsetter at man fyrer etter forskriftene: Bruk tørt, ubehandlet tre, f.eks. brensel fra tømmerhugst, uansett tresort. Se mer i videoen Responsible Wood Burning. Følg rådene av hensyn til miljøet - og naboene.

RAIS A/S

Industrivej 20
Vangen
DK-9900 Frederikshavn

Kontakt oss

Klikk her for å kontakte
RAIS kundeservice

 

Finn forhandler

Klikk for å se kart
våre forhandlere

Katalog

se det nye RAIS katalog
2013/2014 her

 

Hjemmesiden bruger cookies

RAIS bruker cookies for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på våre nettsider. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta alle informasjonskapsler på våre nettsider.

Læs mere
OK